Palacinky s jablkovou plnkou

Predstavte si vôňu jemných palaciniek, ktoré sa na tanieri spájajú s teplou šťavnatou jablkovou plnkou. Tento recept vás prenesie do kuchyne, kde sa vzduch naplní sladkou arómou škorice a pomaranča a každý kúsok palacinky roztancuje vaše chuťové bunky. Jemné cesto a kyselkavé jablká, ktoré sa povaria s cukrom a škoricou, vytvárajú skvelú kombináciu sladkých a sviežich chutí – ideálnu na víkendové raňajky alebo rýchlu sladkú večeru. Stačí panvica, trochu masla a tento jednoduchý recept si môžete užiť kedykoľvek.
Čo budeme potrebovať?
Na palacinky:
– 250 g hladkej múky
– 3 vajíčka
– 550 ml mlieka
– soľ
– 2 PL kryštálového cukru
– 2 PL masla
Na jablkovú plnku:
– 4 ks kyslých jabĺk (Granny Smith)
– 80 g kryštálového cukru
– 80 g trstinového cukru
– šťava z jedného pomaranča
– 1 ČL škorice
– 7 g zemiakového škrobu
– 3 PL vody
Postup:
1. Jablká zbavíme šupky a nakrájame na menšie, ale rovnaké kocky.
2. Do hrnca dáme nakrájané jablká, šťavu z jedného pomaranča a cukor (hnedý aj biely).
3. Pridáme aj škoricu.
4. Jablká varíme na strednom ohni, kým nezmäknú.
5. Následne zmiešame vodu spolu so škrobom a pridáme k jablkám.
6. Palacinky pripravíme z preosiatej múky zmiešanej s cukrom a soľou.
7. Do múky pridáme vajíčka a postupne prilievame mlieko, kým sa nám vytvorí hladké cesto.
8. Na záver do cesta primiešame dve polievkové lyžice rozpusteného masla.
9. Palacinky osmažíme na masle alebo rastlinnom oleji.
Ako sa prestať porovnávať s ostatnými a objaviť vlastnú hodnotu?
Počuli ste to už veľakrát: „Prestaňte sa porovnávať s ostatnými.“...
Zistiť viacMinimalistické valentínske recepty pre zaneprázdnených
Veľa ľudí Valentín neuznáva, lebo ho považuje za vymyslený a...
Zistiť viac5 ikonických žien, ktoré zmenili pohľad na ženskosť
Ženskosť znamená pre každého niečo iné. Pre niekoho predstavuje dokonalý...
Zistiť viac