Palacinky s jablkovou plnkou

Predstavte si vôňu jemných palaciniek, ktoré sa na tanieri spájajú s teplou šťavnatou jablkovou plnkou. Tento recept vás prenesie do kuchyne, kde sa vzduch naplní sladkou arómou škorice a pomaranča a každý kúsok palacinky roztancuje vaše chuťové bunky. Jemné cesto a kyselkavé jablká, ktoré sa povaria s cukrom a škoricou, vytvárajú skvelú kombináciu sladkých a sviežich chutí – ideálnu na víkendové raňajky alebo rýchlu sladkú večeru. Stačí panvica, trochu masla a tento jednoduchý recept si môžete užiť kedykoľvek.

Čo budeme potrebovať?

Na palacinky:

 – 250 g hladkej múky

– 3 vajíčka

– 550 ml mlieka

– soľ

– 2 PL kryštálového cukru

– 2 PL masla

 

Na jablkovú plnku:

 – 4 ks kyslých jabĺk (Granny Smith)

– 80 g kryštálového cukru

– 80 g trstinového cukru

– šťava z jedného pomaranča

– 1 ČL škorice

– 7 g zemiakového škrobu

– 3 PL vody 

 

Postup: 

1. Jablká zbavíme šupky a nakrájame na menšie, ale rovnaké kocky.

2. Do hrnca dáme nakrájané jablká, šťavu z jedného pomaranča a cukor (hnedý aj biely).

3. Pridáme aj škoricu.

4. Jablká varíme na strednom ohni, kým nezmäknú.

5. Následne zmiešame vodu spolu so škrobom a pridáme k jablkám.

6. Palacinky pripravíme z preosiatej múky zmiešanej s cukrom a soľou.

7. Do múky pridáme vajíčka a postupne prilievame mlieko, kým sa nám vytvorí hladké cesto.

8. Na záver do cesta primiešame dve polievkové lyžice rozpusteného masla.

9. Palacinky osmažíme na masle alebo rastlinnom oleji. 

Odber noviniek

Zanechajte svoj e-mail a odoberajte naše novinky

Zadajte platný e-mail
Pred odoslaním musíte súhlasiť

Pozrite si ďalšie články z tejto kategórie: diy recept video
Ďalšie články

Objavte tie najlepšie miesta na sánkovanie na Slovensku aj v Česku

Pamätáte na tie chvíle v detstve, keď ste sa chodili...

Zistiť viac

Ako si upliesť deku bez ihlíc? – video

Túžite po jemnej a nadýchanej deke a v obchode ju...

Zistiť viac

Odštartujte rok 2025 s predsavzatiami, ktoré naozaj vydržia

Poznáte to, každý rok si dávate predsavzatia, ktoré vám vydržia...

Zistiť viac