Ako pripraviť teplý tekvicový šalát s granátovým jablkom? – video

Jesenný recept od Pána Tymiána.

Hlavnou ingredienciou nášho receptu bude tekvica hokkaido. Ukážeme vám skvelý tip na teplý jesenný šalát z tekvice hokkaido podľa Pána Tymiana. Je to jednoduchý recept, na ktorý potrebujeme iba niekoľko surovín, ktoré mávame často doma. 

Čo budeme potrebovať? 

– tekvicu hokkaido 

– granátové jablko

– striedku z bieleho chleba 

– mäkký hrudkovitý tvaroh

– 50 g medu 

– 50 g červeného vínneho octu 

– čerstvý tymian 

– soľ 

– mleté čierne korenie  

– olivový olej 

Odber noviniek

Zanechajte svoj e-mail a odoberajte naše novinky

Zadajte platný e-mail
Pred odoslaním musíte súhlasiť

Postup

Rúru si rozohrejeme na 190 °C. Tekvicu zbavíme jadierok, nakrájame na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme olivový olej a čerstvý tymian. Pečieme v rúre 20 až 25 minút, kým nie je mäkká.  

Chlieb natrháme na menšie kúsky, osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Pečieme v rúre 10 až 15 minút. 

Z granátového jablka vyberieme jadierka a odložíme ich bokom.

Medzitým si pripravíme zálievku z vínneho octu a medu, ktorú povaríme, až kým nebude mať konzistenciu sirupu.  

Po dopečení tekvice stačí všetko už len naservírovať na tanier. Dobrú chuť!

Pozrite si ďalšie články z tejto kategórie: diy recept pán tymián video
Ďalšie články

Veľkonočné pokrmy našich predkov a recepty, ktoré si môžete pripraviť

Veľká noc je nielen sviatkom duchovného znovuzrodenia, ale aj obdobím,...

Zistiť viac

Vyrobte si veľkonočné dekorácie z obalov na vajíčka

Oslávte Veľkú noc tvorivo. Vyrobte si krásne dekorácie z obalov...

Zistiť viac